Col·leccions

Presentem la nova obra artística de la pintora sabadellenca, impulsora i pionera del projecte, Maite Batalla.

Us volem fer conèixer part de la nova col·lecció artística anomenada: Llum de l’Univers. Parlem d’un inèdit concepte d’Art i no únicament d’una simple exposició de pintures, perquè aquestes tres obres que avui presentem van més enllà de la concepció tradicional de l’Art que tots podem conèixer.

Les inquietuds de l’artista s’han materialitzat reinventant, unificant i fusionant aquesta funció estètica de l’Art amb aspectes de la tecnologia més actual. S’ha dut a terme a través d’aquestes creacions personalitzades, i el que és més important, totalment úniques. En aquestes obres pictòriques s’hi ha introduït tecnologia lumínica LED, microcontroladors, programació de Software i, fins i tot, la implementació de nous materials mitjançant la impressió 3D. L’enginyer electrònic Josep LLuís Marcos és el creador tècnic del projecte.

Aquesta col·lecció vol transmetre sensacions; la pau i el silenci de les vistes de l’univers. Pretén mostrar-nos els centelleigs de les seves llums, la profunditat de les seves ombres i la dinàmica dels canvis de colors i formes. Ens invita a gaudir de noves impressions i de la relaxació mental i emocional que en produeix l’observació.

La tria de la temàtica no ha estat casual, ja que l’univers sempre ha emocionat i ha captivat a l’Ésser Humà. El que suggereixen les estrelles, les galàxies i l’espai en general oculten meravelles inimaginables, indrets plens de poders, així com també grans misteris còsmics de la Creació encara per descobrir.

La interacció de la pintura amb la tecnologia atia una nova sensibilitat visual, aviva i incita diferents tipus de percepcions i sentits. Permet suscitar i despertar una comunicació més directe entre l’obra i l’espectador. A més, els efectes lluminosos més destacables en les pintures podrien programar-se de manera diferent, fent que els punts de llum d’interès visuals que podem observar poguessin modificar-se per altres punts dins la mateixa obra a fi de desvetllar noves sensacions.

– Xavier Adalid –

La presentació d’aquesta obra pictòrica de Maite Batalla està realitzada en diverses tècniques mixtes i oli sobre llenç. De formats mitjans i grans que poden adaptar-se a qualsevol mesura, inclòs la de format mural de grans dimensions.

El concepte pictòric d’aquesta col·lecció està inspirat en els fenòmens lumínics i de moviment, de creació i recreació del Cosmos.

Des dels ancestres, l’ésser humà intenta reconèixer i comprendre en l’Univers el seu propi origen. L’autora d’aquest projecte, s’entrega i investiga aquest oferiment del propi univers i desenvolupa la obra plàstica que ens ocupa. La font d’inspiració la sedueix per la desbordant, misteriosa i inaccessible proposta de l’Univers i ha creat, en savi color dins de l’abstracció, un món oníric que permet a l’espectador recrear-se i complaure’s sense límits en aquest mon que és de tots. Recordant i sumant-se al “Abrazo del Universo” de Frida Kahlo, ens alliçona, ens ho aproxima i li dóna format i dimensions humanes.

La compenetració amb la tecnologia ha sorgit per la necessitat de l’artista plàstica Maite Batalla d’intensificar la lluminositat que tenia a la seva versió natural pictòrica, connectant amb l’enginyer electrònic Josep Lluis Marcos, creant així una simbiosi perfecta.